петък, 20 декември 2019 г.

Как Душан Тадич отказа на Манчестър Юнайтед и разплака баща си...


Не искал да погази думата си

Ако някой в холандския футбол е белязал отиващата си година, то това е сръбският ас Душан Тадич. С цялото уважение към младите надежди Де Йонг и Де Лихт, чудесния Зиех, Тадич беше този около който се въртеше играта на Аякс и чийто бройки през тази година изглеждат нереално.

Това беше и повод холандските журналисти да скокнат до Сърбия и престижният Voetbal International да направи репортаж за Тадич. По този повод журналистът на холандското списание се срещнал със семейството на Тадич, приятели и разбрал някои интересни неща.

Едно от най-интересните е, че Душан е отказал трансфер в Манчестър Юнайтед. За това свидетелства неговият баща Петър.

"Душан от Твенте можеше да отиде в Манчестър Юнайтед или Саутхемптън. Аз го наговарях да отиде в Юнайтед, да отиде при Ван Гаал. Но той искаше изрично при Куман в Саутхемптън. Манчестър Юнайтед за мене винаги е бил любим клуб заради Чарлтън, Бест, Гигс, Скоулс... Винаги са имали върховни играчи. Чак и сега когато не им върви най-добре, продължават да са мой любим клуб. Затова бях много лют на Душан когато отказа да премине там. Говорили сме много за това и накрая Душан ми каза, че е решил да отиде в Саутхемптън", каза Петър Тадич за VI.

За този епизод за холандското списание говори и един от най-добрите приятели на Тадич Милко Новакович.

"Душан още по-рано говори с Куман и много му хареса този разговор. Едва после дойде Манчестър Юнайтед с предложение. Но Душан вече беше дал дума на Куман и Саутхемптън. Душан и Петър цяла нощ говориха и накрая плакаха заради това. Но още на другия ден тази история беше завършена, защото Душан реши да не погазва дадената дума. На Петър не му беше все едно, но трябваше да уважи избора на Душан. Година по-късно, Душан вкара гол за победа на Саутхемптън над Манчестър Юнайтед. Питате се какво помисли тогава Петър? Хубаво за Душан, но лошо за Манчестър Юнайтед, ха-ха-ха..."

Тадич тази вечер ще бъде прогласен за най-добър футболист на Сърбия за актуалната година и ще получи Златната топка на ФСС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар