понеделник, 11 август 2014 г.

Автогол върна Тереса Ерера във витрината на Депортиво (Ла Коруня)

Депортиво (Ла Коруня) спечели за 18-ти път трофея Тереса Ерера, след като се наложи с 1:0 над Спортинг (Хихон). В предсезонния турнир взеха участие още португалския Спортинг (Лисабон) и уругвайския Насионал (Монтевидео).

Треньорът Виктор Фернандес направи седем промени в състава, който спечели първия мач срещу Насионал. Основните новости бяха дебюта на Исак Куенка като титуляр, Луис Фариня остана на пейката, а Хосе Родригес беше част от стартовия отбор, въпреки проблема в глезена от предния ден.

На вратата беше Фабрисио, Мануел Пабло покриваше дясната зона на защитата, Канела отляво, Алекс и Лопо в центъра на отбраната, Вилк и Хосе Родригес в халфовата линия, Куенка и Кавалейро по крилата, Хуан Карлос плеймейкър и Борха Бастон централен нападател.

Наставникът на Спортинг (Хихон) Абелардо премина към тактика 4-2-3-1. Защитата напрактика беше същата от мача със съименика от Лисабон, а в средата се появи Начо Касес. Мигел Анхел Гереро започна в атака, докато Алекс Серано и Алваро Бустос бяха резервните оръжия отпред.

Хихонци демонстрираха, че трудно ще бъдат побеждавани в Сегунда, създавайки много проблеми на отпочиналия Депортиво в сравнение с първия мач в турнира. Хосе Родригес беше моторът на "синьо-белите", който подобри играта си след влизането на Фариня през втората част.

Депор доминираше от първия съдийски сигнал, имайки притежание на топката и натискайки в атака, но без да създаде положения. Хосе Родригес контролираше пътя на топката, докато в Спортинг заложиха на защита и чакане на възможности за контраатаки.

Първото положение за галисийците дойде в 11-ата минута, когато Мануел Пабло подаде на Хуан Карлос на ръба на наказателното поле, но ударът му премина встрани от вратата. Хихонци застрашиха за пръв път вратата в 17-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар от Гереро, но топката докосна стената и не попадна в очертанията.

На домакините им липсваше ритъма от първата среща, Хуан Карлос беше разсеян, Кавалейро не се движеше толкова, а Куенка не беше фактор. С напредване на минутите Спортинг изглеждаше все по-опасен с контраатаките си и от статични положения.

Кавалейро и Куенка разменяха местата си , но единственият начин да се създадат опасности бяха импровизираните движения на крайните защитници. В 25-ата минута Канела проби по лявото крило, финтира противник и стреля, но над вратата.

Тогава отново се наложи Виктор да прави ранна смяна, този път Мануел Пабло отстъпи място на Лауре. Ветеранът изпита проблеми и получи почивка. Мачът ставаше скучен, но най-доброто дойде в последните пет минути на първата част.

Депор се доближи до гол в 39-ата минута, когато дълго подаване беше овладяно от Борха Бастон, който премина вратаря Куеяр, но ударът му беше избит от Иван Ернандес. Изпълнението на ъгловия удар най-сетне донесе гол - центрирането на Хуан Карлос беше засечено от Алекс Серано, който прати топката в собствената си врата. Спортинг опита да отговори с няколко пряк свободни удари, но не затрудни Фабрисио.
Хихонци започнаха по-добре второто полувреме, хвърляйки се в атака. Бустос опита да вкара с нещо между удар и центриране в 46-ата минута. Междувременно в Депортиво станаха факт първите три смени - Фариня, Инсуа и Луизиньо замениха Кавалейро, Лопо и Канела.

Спортинг продължи да е по-добрия състав през вторите 45 минути. В 53-ата Лора засече центриране, но не успя да уцели вратата. Две минути по-късно резервата Пабло Перес по невероятен начин не успя да реализира за астурийците. Спечели загубена топка в наказателното поле, но шутът му беше твърде силен и не намери очертанията.

Мачът се оживи, когато и Депор опита да отбележи с две възможности за Фариня. В 55-ата негов удар от границата на наказателното поле нямаше достатъчно точност, а минута след него Начо Касес отправи първия шут в рамката за Спортинг. Топката се движеше ниско и беше уловена от Фабрисио.

Лукас Перес дебютира за Депортиво, заменяйки Куенка. Игра по дясното крило и прекара повече време на земята, след като няколко пъти беше спънат. След това Хуан Домингес замени Хуан Карлос, Хосе Родригес продължи да е най-добрия в редиците на домакините, а Фариня запълни липсващата широта през първата част.

В 73-ата минута Пабло Перес изпусна още един голям шанс, след самостоятелен пробив от десния ъгъл на наказателното поле. Депор отвърна с удар с глава на Фариня минал на сантиметри покрай гредата в 75-ата минута, а една по-късно аржентинецът центрира за Вилк, който също не уцели вратата. В последните десет минути нямаше голови възможности, а
Луизиньо беше ударен и сменен от Яго Лопес.
Така Депортиво тримуфира с купа №18 в 69-ото издание на турнира Тереса Ерера, чийто домакин е.

Депортиво (Ла Коруня) - Спортинг (Хихон) 1:0 (1:0)

1:0 Алекс Серано (40 мин - автогол)

Депортиво (4-2-3-1): Фабрисио, Мануел Пабло (Лауре - 29 мин), Лопо (Инсуа - 46), Алекс Бергантиньос, Канела (Луизиньо - 46) (Яго Лопес - 88), Хосе Родригес, Вилк, Куенка (Лукас Перес - 61), Хуан Карлос (Хуан Домингес - 72), Кавалейро (Фариня - 46), Борха Бастон

Спортинг (4-2-3-1): Куеяр, Лора, Хулио (Луис Ернандес - 61), Иван Ернандес Алекс Мендес (Пабло Перес - 46 мин), Серхио Алварес (Карлос Кастро 61), Начо Касес, Хара, Серано (Исма Лопес - 46), Бустос (Шчепович - 71), Гереро (Барера - 61)

Жълти картони: Луизиньо (Д), Пабло Перес (С)

Съдия: Карлос Веласко Карбайо
Стадион:
"Риасор", 15 000 зрители

Няма коментари:

Публикуване на коментар