сряда, 27 юни 2018 г.

Москва не вярва на сълзи - всичко или нищо за Сърбия и Бразилия


Националният отбор на Сърбия играе срещу Бразилия в мач от третия кръг на Група Е, след който ще бъде ясно могат ли "орлите" до 1/8-финалите на Мондиала, или завършват с участието си в Русия. Двубоят е на "Откритие Арена" в Москва от 21 ч.

Сърбия в първите два мача на Мондиала в Русия записа победа и загуба. Ситуацията в Група Е е такава, че победа на избраниците на Младен Кръстаич води към 1/8-финалите. В случай на нерешен изход, на сръбския отбор му трябва загуба на Швейцария с два гола разлика от Коста Рика.

Разбира се, тази задача няма да е никак лесна, противник е селекцията на Бразилия. Все пак, досегашният ход на Мондиала показа, че няма недосегаеми, че фаворитите на хартия са много изравнени с останалите отбори, отколкото на някои по-ранни първенства.

Бразилия в първите два мача завърши наравно с Швейцария, а избраниците на Тите с голяма мъка победиха Коста Рика. Дали това е знак, че Селесао е в криза или че Неймар и екипа още не са се разиграли, ще разберем тази вечер.

Сърбия има своите предимства. Митрович срещу Швейцария отбеляза гол, а още се очаква най-доброто от Тадич, Матич и Миленкович-Савич.

На Сърбия ще й бъде достатъчна и точка в Москва, но само ако Коста Рика "изненада" Швейцария и триумфира с два гола разлика. Ако "тикосите" запишат минимална победа, а в Москва се получи реми - ще решава головата разлика.

"Няма да се предадем, ще дадем максимума"... Това можеше да се чуе в предходните дни в лагера на "орлите". И наистина, нужно е да се даде максимумът, за да се победи Бразилия, но и "кариоките" трябва да бъдат на своето ниво, за да победят Сърбия.

Пълни 20 години Сърбия (тогава под името Югославия) не е била между 16-те най-добри състава в света, може би точно след дуела с Бразилия "орлите" ще намерят своя път към самия световен връх.

Мачът между Сърбия и Бразилия се играе на "Откритие Арена" в Москва, а главен съдия ще е иранецът Фагани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар