сряда, 27 юни 2018 г.

Кръстаич: Няма да се предадем, ще дадем максимума


Селекционерът на националния отбор на Сърбия Младен Кръстаич каза на конференцията за журналисти в Москва, че "орлите" няма да се предадат и ще дадат своя максимум в дуела с Бразилия, който е решаващ за класирането на 1/8-финалите на турнира.

"Не трябва да се харчат думи за Бразилия, това е футболна супер сила. Те имат свой начин да се подготвят, те са в тази система. Уважаваме ги и като отбор и като футболна супер сила, гледаме да се подготвим възможно най-добре. Ще дадем максимума, па ще видим какъв ще бъде резултатът", заяви селекционерът Кръстаич.

Сърбия в Москва я очаква голяма подкрепа на привържениците, както сръбски, така и руски.

"Вече казах, че усещаме подкрепа на всяка крачка. Играем в Русия, която е братска държава и всички усещаме това. Не се съмнявам, че ще ни липсва подкрепа. Знаем кой ни е противник и едва чакаме мача", заяви селекционерът на Сърбия.

Той не пожела да говори за глобата, която получи заради коментирането на съдийството в мача срещу Швейцария.

"На играчите не им беше леко, но те са професионалисти и това трябва да се забрави бързо. Няма много време да се жали, защото идва следващият мач", смята селекционерът.

Едно от предимствата спрямо Бразилия може да бъде височината на сръбските играчи.

"Всички знаят, че имаме високи играчи, но трябва да използваме слабостите на бразилските играчи, да имаме дисциплина и концентрация. Видяхте как получихме головете срещу Швейцария. Трябва да бъдем като един", каза Кръстаич.

Капитанът Александър Коларов познава много от играчите на Бразилия. С някои е играл в един отбор, а повечето знае като противници. Той получи и въпрос да коментира ротацията на капитана в бразилския отбор.

"Добре познавам Вилиян, става дума за върховен футболист, но Бразилия не е само Вилиян, става дума за върховни индивидуалности, имат добър баланс в средата на терена, с трима дефанзивни и Фернандиньо имат най-много качество. Ротацията на капитана е окей, но мисля, че трябва да се знае кой е капитан", заяви Коларов.

Първият вратар на Бразилия Алисон Бекер е съотборник на Коларов в Рома.

"Трябва да играем като отбор, и отборно ще победим. Дай боже да има някой свободен удар, имам доста самоувереност. Мачът е да бъдеш или да не бъдеш. Играчите със своя подход ще въодушевят привържениците и се надявам на добър резултат", каза капитанът на Сърбия.

Сърбия преживя болезнена загуба срещу Швейцария, но играчите са се оправили.

"В деня след мача с Швейцария бях убеден, че можем да победим Бразилия. Нека те пробват да ни победят, но и ние ще дадем всичко от себе си", заяви лидерът на "орлите".

Няма коментари:

Публикуване на коментар